11 Şubat 2011 Cuma

Navy Field Rehberi

Konu rehberi için expresci'ye teşekkür ederiz.


5-Navy Field








Navy Field Oynayan ve oynamak isteyen arkadaşlar olarak bu konu altında toplanalım arkadaşlar eski konular vardı ama hortlatmak istemedim 
Oyunun sitesi: www.navyfield.com 
Ben nelson sunucusunda oynuyorum en yeni sunucu olduğundan dolayı yeni başlayacak arkadaşları da beklerim oyundaki adım: aykancv oynayan ve başlayacak olan arkadaşlar buraya yazarlarsa beraber birşeyler yapabiliriz.  

Oyunda genel olarak 3 gemi tipi var bunlar:
Uçak gemisi ( CV )
Savaş gemisi ( FF, DD, CL, CA, BB)
Denizaltı ( SS )

Savaş gemileri kendi içerisinde beşe ayrılıyor bunlar güçsüzden güçlüye doğru: 
  • Frigate( FF ) yani fırkateyn 
  • Destroyer ( DD ) Yani destroyer 
  • Light Cruiser ( CL ) Yani hafif kruvazör 
  • Heavy Cruiser ( CA ) Yani ağır kruvazör 
  • Heavy Battleship ( BB ) Ağır savaş gemisi 

Uçak Gemilerinin ilk seviyelerinde gemiler tamamen silahsız oluyor yani uçaklarınızın elinde kaderiniz ilerleyen seviyelerde ise ana ve yan silahlar ufak ufak gelmeye başlasa da en fazla 90 puan değerinde silahlara sahip olabiliyorsunuz (En büyük gemilerde bu değer 465 e kadar çıkıyor) 
Keşif uçağı, Savaş uçağı, Bombardıman uçağı ve torpido uçağı olarak da 4 farklı uçak tipine sahip olabiliyorsunuz. 

Denizaltıların özelliği ise elbette görünmemek ama bunlar günümüz denizaltıları aksine arada bir yüzeye çıkmak zorundalar (Oyunda bu süre bir dakika civarında değişiyor) bunun dışında bu tip gemilerin temel silah noktaları az olsa da normal gemilerden daha fazla yan silah noktasına sahipler ve unutmadan eklemeliyim ki torpido oyunun en güçlü silahıdır güçsüz bir oyuncuyu 1, orta seviyelerdeki bir oyuncuyu 2-3, güçlü bir oyuncuyu 4-6 torpido rahatlıkla batırabilir ama unutmayın ki normal gemilerinde torpido atabilme özelliği var. 

Oyunda oyuncuya yönelik bir lvl sistemi yok mürettebatımızın her bir mensubu ayrı ayrı exler kazanıp ayrı ayrı levellara sahip oluyor ve +/- 1/2 lvl farkları oluyor. 
Ve kullanabileceğimiz gemileri belirleyen Bridge Operator (Kaptanımızın) levelıdır. Bunun dışında ileri seviye silahlar kendine yönelik uzmanlığı ve levelı olan denizciler istiyor. 
Bunun dışında sahip olduğunuz en yüksek levellı gunnera göre naval gunlar, pilota göre uçaklar vs. açılacaktır. 

Gemimizin güverte zırhı,yan zırhları, temel iskelet zırhı gibi özellikleri biz belirliyoruz ve zırhımız güçlendikçe gemimiz yavaşlıyor. Aynı şekilde ağırlık/beygir gücü olarak çok çeşitli motor imkanlarımız var. 
(Her şey bir ağırlığın yanında bir hacim(space) de tutuyor ve her geminin bir hacim ve ağırlık limiti var.) 
Bunun dışında AA (Anti airplane) silahları ve torpidolarımız da var hatta 1 dolar karşılığı 300 tanesine sahip olabildiğiniz deniz mayınları da var. Gemimizin T ve R slotları bulunmakta ana silahlarımızı T slotlarına ( Naval Gun ) yan silahlarımızı ( Torpido,AA,Mayın döşeyici) R slotuna koyuyoruz. 

Aynı zamanda mürettebatımız da 15 e yakın skille sahip profesyonellik kazandırdığımız alana göre o alanda skilleri daha çok gelişiyor. 
Gemi yönetiminine gelince denizde olduğumuz için gemilerimiz zart diye durup kalkmıyor ağırlığa ve motor torkuna göre bir hızlanma ve durma mesafesi,dönüş yayı genişliği gibi öğeler de var... 

Burada anlatmakla bitirmek biraz zor arkadaşlar bu MMORPG değil MMOTSG yani Massive Multiplayer Tactical Strategy Gamedir yani taktik strateji söz konusu...Hepinizi bekliyoruz hedefimiz bir takım toparlayıp kendi clanımızı kurmak gelenlere seve seve yardımcı olacağız  

~Donanmamız~
  • aykancv 
  • Sonhanedan 
  • ner0 
  • EaqLe 
  • tlky066 
  • aldewine 


Donanmamıza ait resimler: (TCG Bordalı gemiler bize ait) 


0 yorum:

Yorum Gönder

 
Powered by Blogger